Kirsten Wild

Nederlands kampioen koppelkoers

Met Nina Kessler is Kirsten gisteren Nederlands kampioen geworden op de koppelkoers. Het was een spannende strijd met het duo Amy Pieters / Kelly Markus, maar Kirsten en Nina verzamelden 4 punten meer en kroonden zich tot kampioen.

image

 

imageArtikel uit de Stentor:

Kirsten Wild vindt koppelgenoot op Facebook en wint NK op de baan
ALKMAAR
Kirsten Wild is zondag in Sportpaleis Alkmaar Nederlands kampioene koppelkoers geworden met Nina Kessler uit Velserbroek.
Afbeelding artikel
Kirsten Wild (links) en Nina Kessler vieren hun overwinning op het onderdeel koppelkoers.
foto ANP
Wild enKessler hielden Kelly Markus en Amy Pieters – die hun titel verdedigden – van de titel. Bijzonder was dat de Zwolse voor het eerst koppelde met Kessler. “We hadden op Facebook afgesproken om samen te gaan rijden. Ik heb nu eenmaal geen vaste partner op de piste. Voordeel is dat we allebei veel ervaring hebben, dus ik wist wel dat het zou klikken. In de wedstrijd bleken we juist heel goed samen uit de voeten te kunnen. Nina hield de tactiek goed in de gaten, ik was in de sprints onze troef. Dat alles ondanks nog een lichte jetlag van mijn reis uit Nieuw-Zeeland. Ik ben nu een kleine week terug, maar die voel ik nog wel.”

Wild weet nog niet zeker of ze op 28 en 29 december van de partij is als het NK op de baan een vervolg krijgt. “Het komt qua planning niet heel goed uit, gezien mijn wereldbekerverplichtingen. Ik hoop mijn trainers en coaches nog te overtuigen, want ik wil graag bij een NK zijn. Maar ik weet ook: als ik start, dan rijd ik niet op reserve. Dan ga ik er vol voor.” Zo zijn er meer dilemma’s deze winter. Wild is leidster in de wereldbeker op het omnium voor de vrouwen, rijdt ook in januari de slotwedstrijd in Hong Kong, maar heeft eigenlijk geen piek in haar vormpeil voorzien. “En dan houdt bondscoach Peter Schep me voor dat het toch echt veel belangrijker is om komende zomer op de Olympische Spelen in Rio voor de zege mee te doen. En daar is natuurlijk veel voor te zeggen.”

Rick Mensink – vorige week nog verrassend Nederlands kampioen op de 50 kilometer – verliet in Alkmaar al tijdens de ochtendsessie ziek de baan en kwam dus niet meer in actie.

DOOR ROY SCHRIEMER

< GA TERUG