Kirsten Wild

Etappewinst in Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour begon dit jaar met een individuele tijdrit van 8km in Heerenveen. Kirsten finisht op een verdienstelijke 5e plek, 13 seconden achter winnares Anna van der Breggen.


De 2e etappe was een waar slagveld. Na 5km ontstond er een kopgroep van 13 rensters, waaruit 2 rensters uiteindelijk wisten te ontsnappen. Kirsten eindigt als 4e.


Etappe 3 lijkt op het lijf geschreven van de sprinters. En is dat, na knap achtervolgingswerk van de rensters van Wiggle-High5, uiteindelijk ook. Kirsten wint de etappe!


De middagetappe is een ploegentijdrit. Wiggle High5 valt net naast het podium. Kirsten blijft wel aan de leiding van het puntenklassement.


Op zaterdag staat er weer veel wind en dunt het peloton al heel snel uit. Kirsten handhaaft zich goed in de voorste groep van 13 rensters en ontsnapt in de finale met Chantal Blaak, Amy Pieters, Mieke Kroger en Moniek vd Ree. Veel aanvallen later in de laatste kilometers strandt ze op een 2e plaats net achter Chantal Blaak.


De laatste etappe is een criterium over een kleine 100km door Groningen. Een kopgroepje van 10 blijft weg en Kirsten wint de sprint van het peloton en stelt zo haar groene trui (puntenklassement) veilig.


Video-verslag van Podium TV (*zijn meerdere uitzendingen*)


< GA TERUG