Kirsten Wild

Omloop van Borsele & Dwars door de Westhoek

Afgelopen weekend stond Kirsten met haar team Giant-Shimano aan de start van de Omloop van Borsele op zaterdag en Dwars door de Westhoek op zondag. Kirsten keerde met een dubbel gevoel terug naar Borsele: vorig jaar brak ze er haar schouder en volgende een pittige revalidatieperiode. De jaren ervoor wist ze 4x op rij de wedstrijd op haar naam te schrijven.
Nadat er een kopgroepje met Willeke Knol ontstond, waar Kirsten solo naartoe sprong, volgde een zware laatste kilometer waarin Kirsten gedwongen was gaten dicht te rijden op Ellen van Dijk en de Raboploeg. Dat was al met al teveel om met een finish met tegenwind de australische Chloe Hosking voor te blijven en ze werd  nipt geklopt. Kirsten verstevigde haar leidende positie in de TOPcompetitie.
Op zondag was het de bedoeling om Lucy Garner in stelling te brengen voor de massasprint. Anna van der Breggen goeide roet in het eten door met een sterke solo de wedstrijd op haar naam te schrijven. De meiden van Giant-Shimano hebben geprobeerd het gat te dichten maar zonder resultaat.De Omloop van Borsele 2014

< GA TERUG