Kirsten Wild

2020…

1 april 2020 – Tijd voor een stukje tekst vanaf Kirsten’s kant:


2020… Wielerseizoen 2020 lijkt te lopen tot 3 maart… Wat daarna komt had ik me wel wat anders voorgesteld. Eerst zal ik jullie even meenemen tot 3 maart. Het WK Berlijn. De insteek hier was dat het een laatste grote testcase zou zijn voor de Olympische Spelen in Tokyo (7 & 9 augustus). De laatste test of de periodisering werkt, laatste test in verzetten, koelvest protocollen en een mentale test. Eigenlijk kan ik overal positief op terugkijken, al had ik die mentale test wel anders willen aanpakken… (diskwalificatie in het eerste onderdeel van het omnium en een valpartij tijdens de finale van de puntenkoers die me een medaille kostte), maar 2 keer een gouden plak! Test geslaagd. Klaar voor Tokyo2020. Dat gevoel heb ik nog nooit eerder zo gehad.
Na het WK baan zou ik gelijk doorgaan op de weg voor m’n team Ceratizit-WNT en een aantal voorjaarsklassiekers rijden. In Berlijn kwamen al de eerste geluiden van gecancelde wegwedstrijden ivm het Corona virus, maar heel serieus leek dat nog niet. Dus ik heb flink hard getraind die weken erna. Wel met wat moeite, want na zo’n hoofddoel vind ik het lastig om de knop zo snel om te zetten en lange (saaie) duurtrainingen te doen.
Langzaamaan krijgt het Corona virus de wereld steeds meer in z’n greep en er worden steeds meer evenementen afgelast. Af en toe was er toen al een stemmetje wat zei ‘ze zullen toch niet…’. De Olympische Spelen afgelasten, dat kan toch niet! Dat gebeurt never nooit niet. Steeds meer beperkingen kwamen er om het virus een halt toe te roepen, maar omdat wielrennen veelal buiten gebeurt en we in Nederland met de ‘social distancing’-regels in acht nemende, kon ik gelukkig wel buiten doortrainen. Daarom heb ik in samenspraak met m’n trainers Jabik en Jeroen het schema wat aangepast en plan B uit de hoge hoed getoverd. Dat hield in dat ik nu al de baan op zou gaan om wat sprinttraining te doen en flink wat krachttraining. Maar helaas gaat het slechter en slechter met de ontwikkelingen omtrent het virus en op advies van het RIVM en NOC*NSF worden de sportaccommodaties gesloten. Plan C: buiten doortrainen en krachttrainen in m’n garage met geleende spullen.
Op 23 maart kwam het hoge woord eruit: de Olympische Spelen van 2020 gaan niet door en zullen in 2021 gehouden worden. Plan Z… Dit had ik een maand geleden niet voor mogelijk gehouden. Ik ging er voor mezelf vanuit dat ik 10 augustus met wielerpensioen zou gaan…
Natuurlijk staat op 1 dat de wereld virus vrij moet worden, maar wat een bizarre ontwikkeling.

Tot zo ver…


De NOS kwam langs om te polsen hoe ik erin stond. Kijk dat hier terug.


Daarnaast nam ik een Podcast op met Paul Wylleman voor Team NL, die kan je hieronder terugluisteren.


https://open.spotify.com/episode/07rIPehczErRV0Z27JtAl4?si=gkIsKe4TRRKtdhcQFi496w

< GA TERUG