Kirsten Wild

Geselecteerd voor het WK Baanwielrennen in Hongkong

Selectie WK Baan Hongkong bekend

Nieuwegein, 23 maart – Bondscoaches René Wolff (Sprint) en Peter Schep (Duur) hebben vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze vinden plaats van 12 t/m 16 april in Hongkong, China.

Sprintonderdelen:

Jeffrey Hoogland
Harrie Lavreijsen
Mathijs Büchli
Hugo Haak
Nils van ’t Hoenderdaal
Theo Bos
Laurine van Riessen
Shanne Braspennincx
Kyra Lamberink

 
 

Duuronderdelen

Kirsten Wild 
Dion Beukeboom
Roy Pieters
Roy Eefting
Jan-Willem van Schip
Wim Stroetinga
Yoeri Havik

 

Bondscoach Peter Schep

Kirsten Wild was al goed in Gent afgelopen week en is kanshebber op alle onderdelen. Meerdere kansen haalt ook de druk weg als een onderdeel eens minder loopt. Ik vind het knap dat ze na een druk jaar met de Olympische Spelen en WK weg in Qatar, weer op topniveau staat. Bij de mannen ligt de focus meer op de peloton-onderdelen en minder op de ploegenachtervolging. Dat betekent niet dat de verwachtingen van het team minder zijn. Ik verwacht nog steeds dat we in de buurt van de top 5 kunnen komen. De renners hebben een meer individuele voorbereiding getroffen net als vorig jaar in voorbereiding op de Olympische Spelen. Dat liep tot de valpartij op de ploegenachtervolging in Rio gewoon heel goed. Voor de peloton-nummers zijn we geen topfavoriet, maar hebben voldoende kwaliteiten om te verrassen.

Bondscoach René Wolff

Elis Ligtlee ontbreekt op dit WK omdat ze nog niet genoeg prestatievermogen heeft kunnen opbouwen door haar blessureleed. Daardoor was de voorbereidingstijd te kort om op hoog niveau te komen. Voor Theo Bos gaat het erom om hij verder kan bouwen op zijn successen uit het verleden. Daarnaast heeft hij natuurlijk een medaille op de 1 km tijdrit te verdedigen. We hopen dat debutanten Harrie Lavreysen en Kyra Lamberink een geweldig eerste WK gaan beleven. 
 
 
 Jeffrey Kimmels

< GA TERUG